Dit zijn de interieurtrends voor 2023

Een nieuw jaar loert om de hoek. Dat betekent niet alleen dat we het binnenkort extra gezellig maken met veel eten en de leukste cadeaus. Het nieuwe jaar brengt ook tal van trends met zich mee. We lijsten de belangrijkste interieurtrends voor 2023 graag voor je op.

 

1.     Organisch

Weg met hoeken en harde materialen. In 2023 staat een ‘organisch’ interieur centraal. Denk daarbij aan ronde vormen, aaibare stoffen en zachte tinten. Ook natuurlijke materialen zoals hout zijn hier onmisbaar. Hoe zich dat vertaalt in jouw interieur? Wij vinden de tapijten van Maison Forton een prachtig voorbeeld. Ze geven niet alleen een luxueuze uitstraling aan jouw woning maar ze zijn zo zacht om aan te raken.

 

2.     Moeder Natuur

Het gebruik van natuurlijke materialen in een woning zet zich verder in deze tweede trend. Hout, bamboe, kurk: hoe natuurlijker, hoe beter. Onze natuurlijke vloeren van Forbo en houtlook-vinylvloeren van Moduleo passen hier bijvoorbeeld perfect in het plaatje. Anderzijds gaan liefhebbers hier nog een stap verder. Schilder jouw muren bijvoorbeeld in een combinatie van beige en groen. Of gebruik veel bruine tinten in jouw interieurdecoratie. Seventies-fans kunnen hier ook hun hartje ophalen. Het gebruik van retrokleuren als oranje en terracotta is weer helemaal hot en happening.

 

3.     Minimalisme

Fans van slow living en een minimalistisch interieur kunnen zich in 2023 helemaal uitleven. Jouw interieur inrichten volgens het principe ‘less is more’ is dan ook trendy. Wie de test even wil doen, kunnen we alvast volgende aanbeveling doen.

-       Ga voor een ton sur ton-interieur. Hier kies je één kleur in meerdere tinten voor jouw volledige interieur. Verf, gordijnen, sofa, accessoires: je kan hier niet ver genoeg in gaan.

 

4.     Maximalisme

Voor elk wat wils in het nieuwe jaar. Fans van een knallend interieur kunnen zich ook nu weer helemaal laten gaan. Mix & match felle kleuren met eclectische prints. Maak de vrolijkste kleurencombinaties. Leef je uit met die accessoires in knalkleuren. Of richt die ene kamer in met behangpapier met een speels motief. Alles kan en alles mag.  

 

5.     Glazen objecten

Gespot op de Milan Design week eerder dit jaar: heel veel glas. Glazen interieurdecoratie is dé decoratietrend voor 2023. En daar hebben wij er gelukkig veel van! Shop de leukste decoratie hier.

 

Evelyn Verzelen