Installatie van een Moduleo Click-vloer

We dragen innovatie hoog in het vaandel bij Moduleo. Daarom ontwikkelden we een nog snellere en gemakkelijkere manier om de Moduleo design vloeren te installeren.

Daarbij wordt iedere plank of tegel op een eenvoudige manier rechtstreeks op zijn plaats geklikt. U krijgt een even mooi resultaat als bij een traditionele installatie, maar u kunt wel sneller werken en u hoeft geen lijm te gebruiken. Zowel het Select-, Transform- als het Impress-assortiment wordt met Moduleo®Click aangeboden. Click is verkrijgbaar bij ieder design waar het Click-symbool wordt weergegeven. Click is een ‘zwevende’ vloer. Dit betekent dat de panelen nooit op de ondergrond moeten worden vastgelijmd of op een andere manier bevestigd. 

lxp.png

LockXpress

LockXpress [LXP]® Het unieke LockXpress [LXP]®-systeem met handige tand-groefverbinding zorgt voor een
makkelijke en gebruiksvriendelijke plaatsing.

lxp-2.png

Algemeen

De installatie van Moduleo® is eenvoudig en volgt dezelfde richtlijnen die gelden voor alle kwalitatief hoogstaande bestendige tegelvloeren.

We adviseren u om voor elke installatie steeds materiaal te gebruiken uit dezelfde batch omdat we niet kunnen garanderen dat verschillende batches overeenstemmen.

Een goede voorbereiding is van essentieel belang voor een probleemloze installatie. Moduleo® kan worden geïnstalleerd op verschillende dekvloeren zoals beton, zandcement, steen en heel wat andere vloeren die voldoende voorbereid zijn. Het gebruik van een onderlaag zal de installatie van Moduleo® Click gemakkelijker maken en zorgen voor extra comfort en geluidsisolatie.

We adviseren enkel het gebruik van Xtrafloor voor de installatie van Moduleo® Click. Dit product is de beste parter voor Click. De onderlaag is speciaal ontworpen is om kleine onregelmatigheden in de
ondervloer te absorberen, zoals voegen op keramische tegels, en om de akoestische absorptie te verbeteren.

De omgeving moet voldoen aan de desbetreffende nationale regelgeving. Moduleo® vloeren zijn niet geschikt voor buiten, of onverwarmde ruimtes, maar ze kunnen wel gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming, op voorwaarde dat deze gedurende 24 uur voor en na de installatie wordt uitgeschakeld (de maximaal toegelaten oppervlaktetemperatuur is 28°C).

Voorbereiding

  1. De vloer moet gelegd worden bij een kamertemperatuur van minstens 18°C en maximaal 27°C.

  2. U laat het materiaal gedurende 48 uur voorafgaand aan de installatie acclimatiseren bij kamertemperatuur.

  3. Controleer voorafgaand alle panelen bij daglicht op eventuele defecten of onregelmatigheden in batch, kleur of glans.

  4. Controleer of de veer en groef van het klikprofiel stofvrij en onbeschadigd zijn.

  5. Voor het beste resultaat mixt u ten minste twee pakken bij het plaatsen om herhalingen van het patroon te voorkomen. We adviseren ook om in 1 ruimte materiaal van dezelfde batch te gebruiken.

  6. Het onderliggende oppervlak moet vooraf voldoende voorbereid zijn voor een succesvolle installatie. Het moet vooral schoon, droog, glad, stevig, egaal en vrij van gebreken of vlekken van vet, olie of chemische producten te zijn. Een onevenheid van meer dan 3 mm over een lengte van 3 m moet geëgaliseerd worden met het gepaste egalisatiemiddel.

  7. Indien u niet zeker bent over de vereisten voor de installatie, neem dan contact op met uw retailer die u de precieze vereisten kan bevestigen. De afgewerkte look van een Moduleo® Click-vloer is evenredig met de kwaliteit van de onderliggende vloer. Onregelmatigheden in de onderliggende vloer kunnen door de afgewerkte vloer heen komen.