onderhoud pvc-lamellen (Moduleo)

Hoe kan ik mijn Moduleo® vloer het beste onderhouden?

Elke Moduleo® luxe vinylvloer werd ontworpen om lang mee te gaan. Maar om ervoor te zorgen dat uw vloer doorheen de jaren zijn mooie luxueuze uitstraling blijft behouden, volgt u best enkele richtlijnen. Voor de schoonmaak volstaat een gewone bezem, een microvezeldoek, een stofzuiger of een vochtige zwabber in combinatie met goedgekeurde reinigingsproducten.

Gebruik liever geen agressieve reinigingsproducten of reinigingstoestellen met stoom. Laat na het schoonmaken ook geen plassen met water op de vloer staan.

Is mijn Moduleo® luxe vinylvloer krasbestendig?

De slijtlaag van alle  Moduleo® luxe vinylvloeren is krasbestendig in overeenstemming met de Europese richtlijnen, maar niet volledig krasvast. Scherpe voorwerpen kunnen krassen veroorzaken, dus u dient bepaalde voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.

Een efficiënt gebruik van deurmatten voorkomt de impact van scherpe voorwerpen zoals stof, zand en steentjes op uw schoenzolen. De poten van meubels (tafels, stoelen, kastjes, enz.) moeten voorzien zijn van de nodige bescherming, en bureaustoelen moeten uitgerust zijn met zachte wielen. De wielen  zuigmond van uw stofzuiger mogen niet te hard of beschadigd zijn, en de wielen moeten vrij ronddraaien.

Kan ik mijn Moduleo® vloer schoonmaken met een stoomreiniger?

De Protectonite PU-beschermlaag van een Moduleo®-vloer maakt deze bijzonder gemakkelijk schoon te maken. Reinigen met een stoomreiniger is niet noodzakelijk en we raden u dit ten stelligste af. De hete stoomlucht kan de platen vervormen, en het risico op vloerschade vergroten. Bovendien kan de stoom tussen de voegen komen en de kleeflaag beschadigen, waardoor de platen kunnen loskomen.

 
100-starter-kit-1151c4c0.png.jpg

Starter pack

Met het Starter Pack houdt u uw luxevinylvloer nog vele jaren als nieuw.

Xtrafloor® Daily cleaner
voor dagelijks gebruik (750 ml)

Xtrafloor® Spot and stain remover
voor vlekken (inkt, rubber enz.) (200 ml)

Melaminespons

Vloerbeschermers

101-daily-cleaner-af8e26da.png.jpg

Daily cleaner

Dit alles-in-één-schoonmaakproduct is bestemd voor dagelijks gebruik en houdt uw vloer nog vele jaren als nieuw.

Dit geconcentreerd schoonmaakproduct (750ml) heeft een fris aroma voor de gebruikelijke schoonmaakklussen en bevat ook een uitgebreid gamma boenmiddelen om uw vloer schoon te maken, te beschermen en te boenen, alles in één. Geschikt voor gebruik met alle schoonmaakmethodes zoals het manueel schoonmaken, schoonmaken met een vloerboenmachine met sproeier en een schrobzuigmachine.

102-intensive-cleaner-67f6a055.png.jpg

Intensive cleaner

Een milde formulering die sterk genoeg is om vlekken en kleverig residu aan te pakken op fonkelnieuwe vloeren of vloeren die een stevige schoonmaakbeurt nodig hebben.

Schoonmaakmiddel voor de reiniging van pas geïnstalleerde of zwaar vervuilde luxevinylvloeren. Verwijdert resten van oude behandelingsproducten, hardnekkige vlekken en lijmresten (750ml).

37-scratch-fix-a9d0cc0f.png.jpg

scratch fix

Laat krassen en witbreuk het schitterende uitzicht van je LVT vloer niet bederven.

De oplossing voor de gedeeltelijke renovatie van krassen en witbreuk op uw LVT vinylvloer. Bevat de PU Repair Spray voor de vernieuwing van het oppervlak na fijne krasjes, de PU Repair Pen voor de reparatie van diepe krassen, en een compleet pakket accessoires met gebruiksinstructies. Optimale afstemming van de glansgraad op moderne designvloeren.