onderhoud vinyl

Het onderhoud van Novilon is supersimpel. Vuil heeft er nauwelijks vat op en schoenzoolstrepen zijn eenvoudig te verwijderen. De vloer is heel goed bestand tegen water, koffie, wijn etc. maar verwijder het wel direct, want sommige kleurstoffen zijn erg agressief. Verder is stofwissen of stofzuigen voldoende.

Om Novilon of Marmoleum vloer jarenlang mooi te houden, is een goede verzorging en reiniging essentieel. We adviseren u daarom Monel te gebruiken. Wanneer u Monel aanbrengt, wordt uw vloer meteen beschermd waardoor het vuil zich niet kan aanhechten en gewoon kan worden weggewist.

Dagelijkse reiniging

Een nieuw gelegde vloer reinigt u met een sopje van 0,25 liter Monel in 10 liter water.

Periodieke reiniging

Tussentijds onderhoud gaat het best met een stofwisser en wekelijks met een sopje van 0,25 liter Monel en 10 liter water. Eventueel moeilijke vlekken, zoals koffie en wijn, kunt u best direct verwijderen. Gebruik ongeacht de vlek nooit een schuurmiddel.

Grondige reiniging

Een paar maal per jaar is het tijd voor een extra grondige reiniging. Schrob eerst de vloer met een sopje van 0,25 liter Monel met 10 liter water. Verwijder het schrobwater en dweil na met schoon water. Dweil hierna de vloer met een sopje van 0,25 liter Monel en 10 liter water. Als u bovenstaande aanwijzingen volgt, blijft uw vloer jarenlang als nieuw. Monel is verkrijgbaar in flessen van 1 en 2,5 liter en is net als de Forbo-stofwisser met doekjes te koop bij de betere woninginrichter.
 

forbo-Monel.jpg