Duurzame materialen staan centraal bij Interieur Vervaet

Een woning bouwen of verbouwen? Dan kan je bij ons terecht. We adviseren je over de inrichting van jouw nieuwe thuis en de materialen die je daarvoor kan gebruiken. Hierbij zetten we in op duurzame producten van lokale leveranciers.


Natuurlijke en kunststof vloeren

Een vloer is cruciaal in jouw woning. Het aanbod is echter overweldigend. Wij spitsen ons toe op duurzame vloeren zoals linoleum. Dit type bestaat uit natuurlijke materialen en is daardoor biologisch afbreekbaar. Dankzij z’n samenstelling is dit soort vloer flexibel, antistatisch en antibacterieel. Die laatste factoren zijn grote voordelen voor mensen met allergieën. Onze linoleumvloeren werken we samen met Forbo Flooring Systems. Hun inzet op duurzaamheid tijdens het productieproces, is iets wat wij ten zeerste appreciëren. Zo zijn hun vloeren niet alleen CO2-neutraal. Hun productieproces gebeurt met 100% groene elektriciteit.

Daarnaast zijn er de vinylvloeren van Moduleo. Deze West-Vlaamse leverancier heeft een uitgebreid assortiment met voor elke stijl en smaak een vloer. Van geometrisch tot een beton- of houtlook. Elke vloer bevat tot 50% gerecycleerde materialen én kan ook gerecycleerd worden. En maar liefst 40% van de energie die tijdens het productieproces gebruikt wordt, is afkomstig van de drie windturbines bij de fabriek in Avelgem. Als we het over Moduleo hebben, dan moeten we toegeven dat we vooral fan zijn van de LayRed-vloeren, nu ook beschikbaar om in visgraatmotief te leggen. Die kunnen onze klanten gemakkelijk zelf leggen, zelfs op een bestaande vloer. Vinyl is comfortabel, uiterst onderhoudsvriendelijk, waterbestendig en zo geschikt voor elke ruimte in een woning.


Duurzame tapijten

Ook voor liefhebbers van tapijten hebben we een uitgebreid assortiment. We doen daarvoor een beroep op de kwaliteitsproducten van Lano. Dit West-Vlaamse bedrijf is gespecialiseerd in kamerbrede tapijten voor woon-, slaap- én badkamers. Voor ons is het mooi meegenomen dat deze leverancier probeert zijn milieu-impact op onze planeet te beperken.  Dat doet het door onder meer door minder emissies uit te stoten tijdens het productieproces, energie efficiënter te verbruiken, afval te recycleren en veel meer.


Speciaal voor de schilderwerken

Als het op de afwerking van jouw woning aankomt, mag je niet inboeten op kwaliteit. Al zeker niet op de schilderwerken. Kwaliteit en duurzaamheid zijn echter twee moeilijk te combineren criteria. Libert Paints uit Gent doet dit echter op dagelijkse basis. Ze ontwikkelen milieuvriendelijke verf die niet inboeten aan kwaliteit of functionaliteit. Hun verfoplossingen zijn REACH-gecertificeerd en voldoen aan alle Europese en Belgische milieunormen over Vluchtige Organische Stoffen (VOC).

Blijven inzetten op duurzaamheid

Als familiebedrijf zijn we fier op onze lokale en vooral duurzame samenwerkingen! Ben je benieuwd naar onze oplossingen of hoe we je kunnen helpen bij de bouw of renovatie van jouw woning? Contacteer ons!

Evelyn Verzelen