Trendy wonen in 2022

Elk jaareinde brengt een nieuw jaar vol interieurtrends met zich mee. Ook wij staan telkens te springen om ze te kennen. En vandaag delen we die van 2022 graag met jou.

Natuurlijk

We halen al enkele jaren de natuur binnen in onze woning. Planten, natuursteen, terracotta: het zijn enkele voorbeelden van hoe we buiten naar binnen halen. In 2022 borduren we voort op deze trend door vooral met natuurlijke kleuren te spelen. Zo is grijsgroen dé trendkleur van het nieuwe jaar. Maar ook roodbruine en bruine tinten zijn een uitstekende keuze.

Roodbruine tinten zijn een uitstekende keuze voor jouw interieur in 2022.

Duurzaam

Het woord rol al enkele jaren over ieders lippen en vindt nu ook vaker zijn weg in ons interieur. Duurzaamheid draait niet alleen rond het integreren van natuurlijke kleuren en planten in jouw woning. Het gaat om het gebruik van gerecycleerde materialen, het zelf maken van accessoires en/of meubelstukken en veel meer. Wij hebben ons oog vooral laten vallen op het gebruik van plaatsvervangende materialen zoals kurk of bamboe als hoofdmateriaal voor meubelen en accessoires.

Duurzame materialen in je woning anno 2022

Organische vormen

We zagen meubels en accessoires met ronde vormen in 2021 al vaker terugkomen. In dit nieuwe jaar blijft dat ongewijzigd. Subtiliteit is hierbij het sleutelwoord. Ronde tafels, vloerkleden of leuke accessoires met rondingen passen perfect bij deze trend én passen in zo goed als elk interieur.

Zachtheid

In het nieuwe jaar is een hoge aaibaarheidsfactor in jouw woning een must. En dat mag je letterlijk nemen. Aaibare meubels en accessoires in teddystof, velvet en ribstof zijn hier echte aanraders.

Wild

Deze trend sluit perfect aan op de natuur naar binnen halen. Naast natuurlijke kleuren en materialen kan je jouw volledige interieur nog wat ‘wilder’ aankleden. Behangpapier met natuurprints zoals palmbomen, accessoires in de vorm van dieren, … alles is mogelijk binnen deze trend!

Natuurprint met palmbomen

Meer weten? We staan je graag met raad en daad bij in onze winkel. Maak een vrijblijvende afspraak en dan zien we elkaar snel.

Evelyn Verzelen