Elke dag 'Wereldmilieudag' bij Interieur Vervaet

Dat we het motto ‘Koop lokaal’ een warm hart toedragen, wist je misschien al. Onze waslijst aan Belgische leveranciers is hier het mooiste bewijs van. Maar op ‘Wereldmilieudag’ staan we graag even stil bij de duurzaamheid van de producten die we jullie aanbevelen. We zetten dan ook met plezier enkele leveranciers voor jou in de kijker.

Moduleo

De luxevinylvloeren van Moduleo zijn geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Dankzij hun productie in het West-Vlaamse Avelgem zijn ze op en top Belgisch. Maar dat maakt de vloeren natuurlijk niet duurzaam. Wat dan wel? Alle Moduleo-vloeren, dus ook de LayRed-collectie, bevatten tot 50% gerecycleerde materialen én kunnen ook gerecycleerd worden. Daarnaast is 40% van de energie die tijdens het productieproces gebruikt wordt afkomstig van de drie windturbines bij de fabriek. Logisch dat alle Moduleo-producten ISO-gecertificeerd zijn voor kwaliteitsbeheer en milieupraktijken.

Forbo

Als we het over duurzaam hebben, kunnen de marmoleumvloeren van Forbo niet ontbreken. Deze bestaan uit grondstoffen zoals lijnzaadolie, houtmeel, kalksteen, hars en jute. Allemaal natuurlijke materialen die in hun natuurlijke omgeving gewonnen worden. Heel wat van deze materialen garanderen trouwens een CO2-neutrale vloercom/flooring/nl-be/producten/linoleum/c03lre#panel_101. Hoezo? Wel, de planten, gewassen en bomen waar de grondstoffen groeien, nemen tijdens hun groei meer CO2 op dan dat tijdens het productieproces uitgestoten wordt. Tel daarbij dat Forbo het product maakt met 100% groene elektriciteit en dus geen extra CO2 uitstoot, dan is de som snel gemaakt. De duurzame inspanningen van het bedrijf werden al meermaals bekroond met internationale milieucertificaten zoals Nordic Swan en Blue Angel.

Libert Paints

Verf wordt door velen nog altijd als niet zo duurzaam gezien. Het Gentse Libert Paints maakt er echter zijn missie van om milieuverantwoorde verfoplossingen te ontwikkelen die niet inboeten aan kwaliteit en functionaliteit. Het doet daarvoor een beroep op REACH-gecertificeerde grondstoffen die voldoen aan alle Europese en Belgische milieunormen inzake VOC. De Belgische autoriteiten bekroonden het bedrijf dan ook al meerdere keren terecht voor zijn inspanningen.

Evelyn Verzelen